Audi

Audi tillhör VAG-koncernen och deras populäraste full-size kombi Audi A6 sålde nästan 5000 examplar 2014. Övriga Audi modeller som har blivit populära 2015 inkluderar Audi A1 , Audi A4 och framförallt deras Quattro varianter. Audi A4 Quattro och Audi A6 Quattro och även Allroad erbjuder utmärkta dragegenskaper.
En dragkrok från Alexo erbjuder upp till 2200kg i dragvikt vid montering på Audi A6 Allroad Quattro. Montering av dragkrok på Audi A4 och A6 utförs på i princip samma sätt. Bakspoiler demonteras, lister i bagageutrymmet demonteras (här krävs det torx av tjockare typ), baklampor demonteras, hasplåtar demonteras, avgasrör lossas, inredning demonteras (hela sidorna). Det är ett utförligt arbete som krävs, MEN, är du erfaren och har en helg över så går det utmärkt att utföra arbetet på egen hand. Har du en nyare Audi rekommenderar vi att anlita ett företag för monteringen, främst på grund av de nya LED-bakljusen som ibland kan ”spöka” vid mätning under installation av elkabelsatsen.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Komplett Monterat & klart hos verkstad?

Har du en nyare bil? Kanske med nybilsgaranti? Kanske med avancerad elektronik och led-bakljus? I de flesta fall kan man hitta seriösa aktörer som ordnar komplett montering för ca 5-6000kr. Fördelen med att lämna iväg bilen är att arbetet blir utfört fackmannamässigt (se till att företaget du anlitar är MRF anslutet) samt att företaget lämnar garanti på arbetet.

En montering hos en professionell verkstad tar ca 3-5 timmar beroende på bilmodell och material. Vissa bilar kräver omprogrammering av den interna ECU’n vid installation av bilspecifik elkabelsats. Se till att det företaget ni anlitar har modern programmeringsutrustning som kan hantera just ditt fordon i de fall detta krävs. Utrustning som kan användas för uppdatering av ECU i samband med montering av dragkrok inkluderar Autologic tool, Westfalia OBD tool.

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet