BMW

BMW syns överallt i Sverige och marknadsför sig som ett sportigare alternativ till Mercedes. Man brukar säga att Mercedes åker man, BMW kör man. Dragkrok till BMW finns från flera leverantörer. Vi rekommenderar en avtagbar dragkrok med ACS eller Terwa kuldel (helt dolt och motsvarande original), dessa dragkrokar erbjuder ofta infällbar elsats vilket gör utseendet helt osynligt. Original dragkrokstillverkare till BMW är Westfalia Automotive gmbh. BMW 3-serie touring och BMW 5-serie touring erbjuder bra dragvikter och tillsammans med deras starka dieselmotorer klarar de av att dra betydligt tyngre laster.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Komplett Monterat & klart hos verkstad?

Har du en nyare bil? Kanske med nybilsgaranti? Kanske med avancerad elektronik och led-bakljus? I de flesta fall kan man hitta seriösa aktörer som ordnar komplett montering för ca 5-6000kr. Fördelen med att lämna iväg bilen är att arbetet blir utfört fackmannamässigt (se till att företaget du anlitar är MRF anslutet) samt att företaget lämnar garanti på arbetet.

En montering hos en professionell verkstad tar ca 3-5 timmar beroende på bilmodell och material. Vissa bilar kräver omprogrammering av den interna ECU’n vid installation av bilspecifik elkabelsats. Se till att det företaget ni anlitar har modern programmeringsutrustning som kan hantera just ditt fordon i de fall detta krävs. Utrustning som kan användas för uppdatering av ECU i samband med montering av dragkrok inkluderar Autologic tool, Westfalia OBD tool.

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet