Chevrolet

Chevrolet tillhör General Motors-concernen och har en tredjedel av bilmarknaden i USA samt betydande marknadsandelar i Kina och Brasilien. Då Chevrolet och Opel har samma moderbolag och i någon mån riktar sig till samma slags konsumenter har Europa länge varit utan Chevrolet på marknaden. 2005 under Mondial de l’Automobile i Paris tillkännagav GM att de skulle lansera Chevrolet i Europa.
Drygt ett decennium senare och med 1.2 % av marknaden låter GM meddela att Chevrolet ska sluta säljas i Europa i ett försök att bredda marknaden för Opels bilmodeller. Dock kommer auktoriserade Chevrolet-verkstäder att tillhandahålla service och reservdelar i minst tio år framöver.
Chevrolet Cruze, en mellanklassbil i både sedan- och kombiutförande var den enda modellen i Sverige med någon framgång att tala om. Alla ledande europeiska dragkrokstillverkare har dragkrokar till Chevrolet i sitt sortiment.
Svenska Alexo har dragkrokar till Chevrolet som klarar en dragvikt på upp till 2200 kg.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Komplett Monterat & klart hos verkstad?

Har du en nyare bil? Kanske med nybilsgaranti? Kanske med avancerad elektronik och led-bakljus? I de flesta fall kan man hitta seriösa aktörer som ordnar komplett montering för ca 5-6000kr. Fördelen med att lämna iväg bilen är att arbetet blir utfört fackmannamässigt (se till att företaget du anlitar är MRF anslutet) samt att företaget lämnar garanti på arbetet.

En montering hos en professionell verkstad tar ca 3-5 timmar beroende på bilmodell och material. Vissa bilar kräver omprogrammering av den interna ECU’n vid installation av bilspecifik elkabelsats. Se till att det företaget ni anlitar har modern programmeringsutrustning som kan hantera just ditt fordon i de fall detta krävs. Utrustning som kan användas för uppdatering av ECU i samband med montering av dragkrok inkluderar Autologic tool, Westfalia OBD tool.

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet