Ford

Ford är en av de mest klassiska biltillverkarna som under långa perioder av 1900-talet varit världens mest sålda bilmärke. Försäljningsframgångarna har till stor del berott på populariteten hos den amerikanska folkbilen T-Forden, vars bakomliggande tillverkningsmetod, löpandebandsprincipen, möjliggjorde en massproduktion av bilar i en prisklass de flesta amerikaner hade råd med.
I dag är Ford världens fjärde största biltillverkare och även om Ford haft lönsamhetsproblem på den amerikanska marknaden är märket fortsatt populärt i Sverige.
Ford Focus, Mondeo, Fiesta och Kuga är alla starka på den svenska marknaden. Ford Focus har sålts i över 60 000 exemplar i Sverige under den senaste tioårsperioden.
Thule, Alexo och Westfalia har dragkrokar till Fords alla modeller. Ford Focus finns i mängder av olika utföranden med små variationer sinsemellan, så var noggrann med att se till att dragkroken är lämpad för rätt modell.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet