Hyundai

Hyundai är en sydkoreansk biltillverkare som trots sin relativt unga ålder (grundat 1968) är världens femte största biltillverkare. Hyundai började med att licenstillverka Ford-bilar för den sydkoreanska marknaden, men den första egenutvecklade modellen, Pony, blev tillräckligt framgångsrik för att kunna fortsätta utveckla egna bilar.
1990 kom Hyundai till Sverige och har blivit ett vanligt inslag på vägarna. Golfklassbilen i30 är den i särklass mest populära, men även småbilen i20 har en stor marknadsandel. Hyundai i10, ix35, i40 och Santa Fe är andra modeller som säljer hyfsat i Sverige.
Alla de stora dragkrokstillverkarna har dragkrokar till Hyundai i sitt utbud. Dock kan det på i40 och i30 vara ganska mödosamt att montera dragkrok eftersom filten i bagageutrymmet måste avlägsnas.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet