Kia

Kia är Sydkoreas första grundande koncern som tillverkar bilar. Dock dröjde det 30 år efter grundandet 1944 innan de började med biltillverkning och då en variant av Mazda Familia för den sydkoreanska marknaden under namnet Kia Briza. Under lång tid bestod de flesta av Kias modeller av licenstillverkade Mazda-modeller.
Den asiatiska finanskrisen i slutet av 90-talet slog hårt mot Kia som för att förhindra att gå bankrutt sålde 51% av sina aktier till Hyundai. Fortfarande idag är Hyundai den största aktieinnehavaren i Kia.
Kia är ett mycket populärt märke i Sverige. Överlägset bäst säljer cee´d, en modell som är helt utvecklad för den europeiska marknaden där ce står för community of Europe och ed står för european design. Även stadsjeepen Sportage säljer bra i Sverige.
Kia Rio, Venga och Picanto är andra modeller som har en viss popularitet.
Dragkrokar i både fasta och avtagbara varianter finns till alla Kias vanligaste modeller.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet