Mazda

Mazda är en japansk biltillverkare grundad på 1920-talet även om det dröjde fram tills 60-talet innan bolaget tog steget från tuk-tuks till bilar.
Mazda började under 1970-talet försöka slå sig in på de europeiska och nordamerikanska marknaderna, vilket gjordes med viss framgång även om det orsakade ekonomiska trångmål som gav Ford möjligheten att inverstera i bolaget.
Mazda hade under det följande decenniet stora framgångar med sportbilen Miata, men 90- och det tidiga 00-talet innebar fortsatta ekonomiska bekymmer sprunga ur en vikande försäljning och ett kostsamt stort antal modeller i sortimentet.
Omstruktureringar genomförder i och med att man lanserade ett helt nytt modellprogram där de gamla modellnamnen ersatts med Mazda2, Maza3 och Mazda6 vilket hjälpt till att vända den illavarslande trenden.
Mazda6 och Mazda3 är de populäraste modellerna i Sverige. Det finns ett komplett utbud av dragkrokar till de vanligaste modellerna och i synnerhet Mazda6 har en kraftull motor som borgar för utmärkta dragvikter.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet