Mercedes-Benz

Mercedes-Benz är ett tyskt märke som under redan under mellankrigstiden utvecklats till att bli ett av världens mest prestigefyllda bilmärken – en status som företaget behållt under det tidiga tjugohundratalet. Företagets logotyp är en av världens tio mest igenkända.
Från att under efterkrigstiden fram till de under 70-talet av energikrisen framkallande problemen för bilindustrin mestadels tillverkat limousiner och stora sedaner har Mercedes för att öka lönsamheten skapat bilmodeller i alla klasser och segment.
1998 gick Daimler-Benz samman med Chrysler i vad som på förhand sades vara en fusion mellan jämlikar, men i praktiken tog Mercedes-Benz helt över styrningen av koncernen.
Trots, eller möjligen tack vare, bilarnas höga pris och prestige är Mercedes en väldigt populär bil hos svenskarna. Populärast är Mercedes bil i mellanklassen Mercedes-Benz C-klass. Den mellanstora modellen E-klass är nästintill lika populär och finns i alla utföranden: sedan, kombi, coupé och cab.
Westfalia-Automotive GMBH är originaldragkrokstillverkare till Mercedes-Benz och har ett utbud av dragkrokar som är fullständingt anpassat till alla Mercedes-Benz bilmodellers variationer.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet