Mini

Mini är en klassisk småbil som är intimt förknippad med brittisk 60-talspopulärkultur. Ursprungligen tillverkades bilen BMC (British Motor Corporation) mellan 1959 och 2000, men den relanserades redan år 2001 under tillverkning av BMW-concernen.
Mini är det slags bil som kanske inte säljer alltförmycket i Sverige, men vars ägare är stora entusiaster. Det finns i Sverige tre stycken ideella föreningar för Mini-entusiaster och i Europa arrangeras det varje år ett Mini-möte för entusiaster.
Trots Minis litenhet är det möjligt att montera dragkrok på den även om släpvikten på cirka 1000 kg inte är mycket i jämförelse med en normal bils.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet