Mitsubishi

Mitsubishi är ett anrikt japanskt företag som redan 1917 tillverkade sina första bilar, dock på licens från Fiat. Inte förrän i inledningen av 60-talet började Mitsubishi tillverka egenutformade bilar.
Chrysler gick in som delägar under 70-talet, vilket öppnade upp den nordamerikanska marknaden där Mitsubishi-bilar såldes unde namnen Plymouth och Dodge. Den asiatiska finanskrisen drabbade Mitsubishi väldigt hårt och orsakade en stagnation i produktutvecklingen. Dock har under tjugohundratalet tecken på att företaget börjat återhämta sig kunnat skönjas.
Ett tydligt tecken på en möjlig återhämtning är försäljningsframgångarna för modellen Outlander, som är en mindre SUV. Mitsubishi Colt och ASX säljer också en del i Sverige.
Alla de större dragkroksmärkena har både fasta och avtagbara dragkrokar till alla Mitsubishis modeller i sitt utbud.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet