Nissan

Nissan grundades som ett holdingbolag i slutet av 20-talet och genom uppköp av japanska biltillverkare skapades dotterbolaget Nissan Motor Co. Ltd. som under namnet Datsun kom att exportera personbilar till hela världen.
Under tidigt 80-tal fasades namnet Datsun ut och ersattes av Nissan. Under lång tid var Nissan näst efter Toyota Japans största biltillverkare, men den asiatiska finanskrisen slog hårt och Nissan tvangs in i ett samarbete med Renault.
Nissans kräftgång post-asienkrisen märks i tydligt i Sverige, där Nissan Quashqai är i stort sett den enda bilen med någon större försäljning under tjugohundratalet. Det finns både fasta och avtagbara dragkrokar till Nissan Quashqai och även till den utökade modellen Quashqai +2.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet