Opel

Opel är ett tyskt bilmärke grundat redan 1862 med inriktning på symaskinstillverkning. 1899 tillverkades den första bilen och under 1920-talet etablerade sig Opel som Europas ledande biltillverkare. Sedan 1929 är General Motors majoritetsägare i Opel.
Efter några hårda år strax efter andra världskriget återetablerade sig Opel som en av Tysklands ledande biltillverkare under tidigt 1960-tal. Drygt ett decennium senare är Opel tveklöst Tysklands största bilproducent, något som står sig fram sent 90-tal tack vare främst Opel Kadett och dess efterföljare Opel Astra.
00-talet var ett krisernas decennium för Opel som tappade stora delar av den viktiga inhemska tyska marknaden, något som ledde till till att GM ett tag försökte sälja Opel.
Endast en oväntad återhämtning av GM:s ekonomi förhindrade försäljning och skapade utrymme för miljardinvesteringar i ett nytt modellprogram.
I Sverige är mellanklassbilen Astra är den mest populära Opel-modellen, även småbilen Opel Corsa är framgångsrikt inom sitt segment. Minibussen Zafira har tagit väldigt stora marknadsandelar sedan andra generationens facelift år 2008.
Det finns naturligtvis ett rikligt utbud av dragkrokar till samtliga Opels modeller. Det kan vara komplicerat att finna rätt dragkrok till Astra, eftersom den finns i många olika utföranden, ofta med väldigt små, men för dragkroksmonteringen betydelsefulla, förändringar.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet