Peugeot

Peugeot är en anrik fransk biltillverkare grundad år 1810 för att tillverka sågblad och klockfjädrar och sedan slutet av 1800-talet även bilar, cyklar och mopeder.
Mellankrigstiden innebar massproduktion och de första stora försäljningsframgångarna. Det var även med den populära modellen 201 som det numera varumärkeskyddade draget att ha en nolla i mitten av varje bilmodells namn inleddes.
1974 förvärvade Peugeot den tidigare konkurrenten Citrën och lite senare även Chryslers europeiska del.
I Sverige är golfklassbilen 308 den i särklass mest populära Peugeot-modellen, även dess föregångare 307 var lika populär. Småbilarna 207 och 208 har även de nått viss försäljningsframgång.
Det finns dragkrokar till alla Peugeots märken och även om småbilarna inte har speciell hög dragvikt kan de med fördel användast till att koppla på ett cykelställ.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet