Saab

Saab grundades som en flygplanstillverkare 1937. Efter att fått upp produktiviteten på en hög nivå under Andra världskriget bestlöt Saab att slå sig in på personbilsmarknaden efter krigsslutet då av förklarliga skäl krigsindustrins produktivitet föll.
1949 kom serietillverkningen av Saabs första modell igång; Saab 92, och under de nästkommande tio åren ökade Saabs årsproduktion av fordon från 5 600 till 26 000 för att slutligen nå 74 000 år 1970.
Sjuttiotalets slut innebar stora försäljningsframgångarefter lanseringen av Saab 900 och i 80-talets mitt nådde Saab för första gången en årsproduktion på över 100 000 bilar.
Lanseringen av Saab 9-5 som utveckling av den föråldrade Saab 9000 år 1997 blev Saabs sista större försäljningsframgång. Under de sista åtta åren innan företagsrekonstruktionen gick Sabb 32 miljarder back – vilket innebär 35 000 i förlust per såld bil.
Fram tills de sista Saab-bilarna tillverkades 2011 hade Saab stora marknadsandelar i Sverige, både för Saab 9-3 och 9-5. Trots att bilarna inte längre tillverkas har alla de större dragkrokstillverkarna både fasta och avtagbara dragkrokar till Saab i sitt sortiment.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet