Skoda

Skoda är tjeckisk biltillverkare som redan 1905 började tillverka bilar och snabbt blev Österrike-Ungerns största. När Tjeckiens omvandlades till en planekonomi efter Andra världskrigets slut tog den tjeckiska staten över ägandet och Skoda blev den stora folkbilen i Tjeckoslovakien.
Skoda lyckades i jämförelse med andra biltillverkare inom östblocket att modernisera sitt modellprogram . Skoda Favorit, lanserad år 1987, hade inte helt obetydlig försäljning även i Västeuropa.
Efter murens fall och Tjeckoslovakiens tudelning beslöt den tjeckiska staten att under privatiseringsvågen under tidigt 90-tal sälja Skoda till Volkswagen-koncernen.
Med Volkswagen i ryggen och ett helt moderniserat utbud nådde Skoda enorma försäljningsframgångar med Felicia och Octavia under 90-talets slut, till stor del tack vare de låga priserna.
Skoda Octavia och småbilen Fabia är de två bästsäljande märkena i Sverige med runt 5 000 sålda bilar per år. Även Skoda Superb och Skoda Yeti säljer bra.
Det finns dragkrokar till alla Skodas modeller, men det bör påpekas att man noggrann när man väljer dragkrok eftersom modellerna görs i olika utföranden som kräver rätt dragkrok.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet