Toyota

Toyota är en japansk fordonstillverkare som enligt vissa mätningar är världens största biltillverkare och sedan 2012 håller årsproduktion på över 10 miljoner fordon per år.
Likt de flesta andra japanska bilmärken tillverkade Toyota i början något helt annat än bilar och likt alla andra tillverkade de under andra världskriget krigsmateriel för den japanska krigsmakten.
Efter att ha blivit Japans mest framgångsrika biltillverkare efter krigsslutet lyckades de redan 1957 ta sig in på den Amerikanska marknaden med Toyota Crown. Under 1960-talet kom Toyota till Europa, till en början endast till länder utan ett inhemskt bilmärkte.
I mitten av 60-talet lanserades Corollan som blev en global framgång och fram till 2003 världens mest sålda bil. Kombiversionen har sedan dess ersatts av Auris men sedanen heter fortfarande Corolla.
Att Toyota är en av världens största biltillverkare återspeglas även på den svenska marknaden. Toyota Yaris, Avensis och Auris har stora marknadsandelar och säljer runt 4 000 bilar per år och modell. Aygo, Rav-4, Prius, Corolla och Verso har en stadig försäljning, om än på en lägre nivå.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet