Volkswagen

Volkswagen är ett av världens allra största bilmärken alltsedan den första modellen VW Typ 1, mer känd som bubblan, i mitten av trettiotalet lanserades som en prisvärd folkbil. Bilen tillverkades i 58 år fram till 2003.
Under 70-talet lanserades de än i dag populära Golf- och Passat-modellerna medans produktionen av bubblan förlades till Latinamerika. VW Golf har så totalt dominerat småbilsklassen att den ganska ofta kallas för golfklass.
I Sverige är det Golf och Passat som säljer i särklass mest, båda modellerna runt 12 000 bilar om året.
Även Polo, Tiguan, Touran, Caddy och Sharan säljer en hel del.
Westfalia Automotive är originaldragkrokstillverkare till Volkswagen, men även alla andra dragkrokstillverkare har ett digert utbud av krokar till alla moderna modeller. Det är dock viktig att vara noggrann med att välja rätt dragkrok till Golf, eftersom det är en modell som finns i otaliga utföranden.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet