Volvo

Volvo är Sveriges mest köpta bil alla år. Med deras omåttligt populära familjekombi Volvo V70 och Volvo XC70 säljer de ca 30 000 fordon årligen. Båda dessa kombibilar är ej kompletta utan dragkrok. Det bästa av allt – med rätt material och verktyg går det relativt enkelt att montera själv! Som vanligt rekommenderar vi er med nyare bilar med nybilsgaranti att lämna in bilen till en verkstad med erfarenhet och som kan lämna garanti och support på utfört arbete. Vid inkoppling av canbus-styrd elsats glöm inte att kablage till baklampor sitter i taket. Dragkroken höjer oftast bilens värde med ca 5-7000kr och gör den framförallt mer attraktiv på begagnatmarknaden. Dragkrok.net erbjuder monterat & klart till Volvo V70 för 4995kr.

Dragkroksmontering

Montera dragkrok?

Behöver du dragkrok till din bil?
Behöver du mer information och kanske lite riktlinjer och rekommendationer?
Välkommen till en sida som handlar enbart om dragkroksmontering.

Dragkrok till bilen är nästan en självklarhet i Sverige. Dragkrok används främst till:

-släpvagn
-trailer
-Husvagn
-cykelhållare

Något som kommit mer och mer under senare år, framförallt i storstäderna är att Svenskar monterar dragkrok enbart för att inte bli ”inparkerade” eller för att den skyddar bakspoilern vid en mindre påkörning bakifrån.

Montera själv?

Dragkrokslagret var först i Sverige att erbjuda så kallade GDS-paket. Detta är alltså ett paket där samtliga delar som krävs för en godkänd montering ingår, allt förutom verktyg och kunskap…

När du inhandlar dragkrok till din bil, var extra noggrann på att du väljer korrekt modell, det finns nämligen en uppsjö av modeller, ca 2000 av vardera dragkroksmärke. Ofta är det olika dragkrok beroende på vilken bilmodell, kaross, årsmodell och även utrustning så som backsensorer eller reservhjulsplacering. En dragkrok väger i snitt 26Kg och är ett relativt stort paket, vi rekommenderar att man kontrollerar bla bla bla…

Komplett Monterat & klart hos verkstad?

Har du en nyare bil? Kanske med nybilsgaranti? Kanske med avancerad elektronik och led-bakljus? I de flesta fall kan man hitta seriösa aktörer som ordnar komplett montering för ca 5-6000kr. Fördelen med att lämna iväg bilen är att arbetet blir utfört fackmannamässigt (se till att företaget du anlitar är MRF anslutet) samt att företaget lämnar garanti på arbetet.

En montering hos en professionell verkstad tar ca 3-5 timmar beroende på bilmodell och material. Vissa bilar kräver omprogrammering av den interna ECU’n vid installation av bilspecifik elkabelsats. Se till att det företaget ni anlitar har modern programmeringsutrustning som kan hantera just ditt fordon i de fall detta krävs. Utrustning som kan användas för uppdatering av ECU i samband med montering av dragkrok inkluderar Autologic tool, Westfalia OBD tool.

Jämförelse med att montera själv eller låta dragkroksmontörer göra jobbet